Avantajele Colectorului Solar cu Heat Pipe :
Materialul folosit este Aluminium/SUS304 oțel inoxidabil
Teavă de cupru pentru transfer termic rapid
Rezistent la presiune de lucru : 8bar/116psi.
Ideal pentru aplicatii casnice , industriale si comerciale
25 ani perioada de viata oferita de prod.
Rezistent la coroziune
Design atractiv , cadru standard adecvat pentru acoperiș inclinat sau acoperiș plan
Ușor de instalat si de transportat
Îmbunătățește mediul înconjurător și reduce costurile de combustibil
Puterea acestor colectoare solare este de :
600Kw/ora/m²/an pentru heat pipe 6mm
730Kw/ora/m²/an pentru heat pipe 8mm
780Kw/ora/m²/an pentru heat pipe 8mm super conductoare
Colectoarele solare nu se achizitioneaza in functie de pret !
O instalatie solara trebuie customizata dupa necesitatile fiecarei familii . Trebuie facut un calcul riguros inainte de a cumpara in general un panou solar .
Se iau in consideratie :
-capacitatea de stocare a boilerului
-materialul din care este confectionat boilerul (intre boilerele din inox si cele din tabla emailata este o diferenta mare de randament)
-materialul din care este confectionata serpentina acelui boiler (cupru , inox sau teava metalica ) fiindca sunt diferente mari
-lungimea traseului de conducta intre colectorul solar si boiler
-materialul din care este confectionat traseul de conducta dintre boiler si colectorul solar (teva de cupru, teava din inox flexibil, PPR , etc.)
Citeste aici despre colectoare solare
2. Descriere Colectoare Solare Nepresurizate cu tuburi vidateColectoru Solar Nepresurizat este parte componenta a unei instalatii solare . El nu se poate folosi decat in tandem cu alte componente pentru a realiza o instalatie solara . Avantajul acestor colectoare consta in faptul ca nu sunt dependente de energie electrica (pot rezista in soare o perioada nelimitata de timp in cazul penelor de curent , cu sau fara lichid pe instalatie). Ele pot fi montate de asemenea , pe un boiler cu o singura serpentina , care , dupa caz , poate fi folosit (boilerul) in anotimpul rece pe circuitul centralei termice dupa care poate fi mutat pe colectorul solar prin simpla inchidere si deschidere a unor robineti de separatie . In tot acest timp (cat nu este folosit) colectorul solar poate rezista in radiatia solara fara a suferi nici o defectiune . Componentele de care el are nevoie pentru a functiona sunt foarte ieftine (in comparatie cu colectorul solar presurizat) , acesta necesitand doar un controller solar (cel mai ieftin posibil) , o pompa de recirculare , o supapa unisens de temperatura si un vas flotor . Pe circuit se poate introduce apa de la robinet , apa distilata (are o temperatura de inghet mult mai scazuta) sau antigel pentru centrale termice diluat undeva pe la -20°C. Randamentul acestor colectoare nepresurizate este mult mai mare decat in cazul celor cu Heat Pipe , datorita cantitatii mari de lichid pe care-l incalzeste odata , si a suprafetei mari de absorbtie a radiatiei solare . Poate functiona cu un ΔT maxim 20°C , cea ce in cazul colectoarelor cu Heat Pipe nu este posibil . Pretul acestora este mult mai mic , instalarea este mult mai usoara , dar binenteles ca are si un dezavantaj : daca accidental se sparge un singur tub vidat , acest tip de colector nu mai poate functiona pana nu este inlocuit tubul de sticla .
