Panouri Solare Nepresurizate

Preturi la Panouri Solare Nepresurizate incepand cu 08/octombrie/2018 :
Oferta valabila in limita stocului disponibil
Panouri Solare Nepresurizate din inox si tabla galvanizata




Panouri Solare Nepresurizate din Galvan si Inox :


1. CB-50 Litri : STOC EPUIZAT Click aici pentru detalii

2. CB-100 Litri : 899 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

3. CB-135 Litri : 1099 Lei (TVA inclus)  Click aici pentru detalii

4. CB-150 Litri : STOC EPUIZAT Click aici pentru detalii

5. CB-200 Litri : STOC EPUIZAT Click aici pentru detalii

 Panou Solar Nepresurizat din Inox cu vas flotor



Panouri Solare Nepresurizate din Inox :


1. SS-100 Litri : 949 Lei (TVA inclus)  Click aici pentru detalii

2. SS-135 Litri : 1199 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

3. SS-200 Litri : 1.599 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

4. SS-265 Litri : 2.000 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

Panou Solar Nepresurizat cu controller +
Panou Solar Nepresurizat
Panouri Solare Nepresurizate din Galvan si Inox cu controller :


1. CB/AS-100 Litri : 1099 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

2. CB/AS-135 Litri : 1250 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

3. CB/AS-150 Litri : STOC EPUIZAT Click aici pentru detalii

4. CB/AS-200 Litri : STOC EPIZAT Click aici pentru detalii

 Panou Solar Nepresurizat cu controller + Panou Solar Nepresurizat din Inox cu vas flotor
Panouri Solare Nepresurizate din Inox cu controller :


1. SS/AS-100 Litri : 1099 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

2. SS/AS-135 Litri : 1250 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

3. SS/AS-200 Litri : 1.750 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii

4. SS/AS-265 Litri : 2.300 Lei (TVA inclus) Click aici pentru detalii


ACCESORII OPTIONALE PENTRU PANOURI SOLARE NEPRESURIZATE :

  1. Kit majorare presiune pentru apa calda (fierbinte) 500 Lei
  2. Controller Solar M2 (citeste temperatura si nivelul in bazin) 50 Lei
  3. Tuburi vidate de rezerva
  4. Garnituri siliconice de rezerva
  5. Oglinzi reflectorizante (maresc randamentul panoului cu 25-30%)
  6. Panglica de degivrare pentru conductele de apa

 DESCRIERE PANOURI SOLARE NEPRESURIZATE :

Panoul Solar Nepresurizat (atmosferic) cu tuburi vidate este un incalzitor solar care lucreaza prin termosifonare si care contine un boiler de depozitare a apei , tuburi vidate pentru incalzirea pana la fierbere a apei depozitate suport pentru montajul acestora , si dupa preferinta, vas flotor sau controller pentru automatizarea incarcarii cu apa a acestui panou solar .  Sistemul nu necesita pompă pentru a împinge lichidul și nu este nevoie de conducte între colector și boilerul de depozitare . Aceste incalzitoare solare pentru apa sunt o soluție simplă , foarte ieftina și sigură de a obține energie termică de la soare . Incalzitoarele solare nepresurizate nu se achizitioneaza dupa studierea mai multor oferte de pret ! Ele trebuiesc calculate si customizate pentru fiecare familie in parte . Pretul nu este intotdeauna elocvent ! Exista pe piata din Romania panouri solare din inox fals cu izolatie proasta sau inexistenta , cu mantaua interioara a boilerului din tabla simpla , cu suporti firavi facuti cu economie ,cu suruburi si piulite din metal nu din inox asa cum este normal . Bun , sunt ieftine , dar cu ce va ajuta asta daca peste cateva luni trebuie sa-l schimbati fiindca la robinet a inceput sa curga apa calda ruginie, boilerul a inceput sa curga , randamentul se apropie de "0" fiindca tuburile vidate nu sunt cuprate , sunt doar vopsite in negru .

Avantaje Panouri Solare Nepresurizate :

Este panoul solar cu cel mai mic pret de pe piata
Se instaleaza extrem de usor (il poate monta orice persoana putin tehnica sau orice instalator)
Se transporta foarte usor (este modular , contine cateva pachete care incap in orice limuzina mica)
Greutate redusa (suporta orice tip de acoperis)
Materialul boilerului exterior (depinde de optiune) este din INOX SUS304 2B sau tabla galvanizata vopsita in camp electrostatic .
Materialul boilerului interior este otel inoxidabil SUS304 2B .

Durata de viață a tuburilor vidate este de 15 ani .
Performanță stabilă și de încredere , rezistenta buna .
Temperatura atunci cand este expus la soare fara apa : 250 ° C , 2,5 ore punct de fierbere /1 tub vidat 
 Este rezistent la grindină 25mm .
 Conservarea căldurii : 72 de ore.
 Accesorii opționale : vas flotor , controller electronic , rezistenta electrica , Kit majorare presiune 
 Durata de viata 15-20 ani (in functie de calitatea apei folosite)

 Vezi aici principiul Termosifonarii
 
Panourile solare nepresurizate sunt cele mai simple si raspandite modele din intreaga lume . Principiul de functionare si de instalare este extrem de simplu. Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind astfel apa din tubul interior. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea ei scade. Apa incalzita in tubul vidat se va ridica in boilerul de acumulare si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece. Circuitul natural se va realiza in continuare si apa din boiler se va incalzi. Acest tip de panou solar se utilizeaza pentru prepararea apei calde in perioada martie - octombrie. Este construit din tuburi vidate individuale ce transfera radiatia solara , prin convectie , in masa apei din rezervor. Din acest motiv boilerul de acumulare este montat in partea superioara a panoului solar. Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, pierderile de caldura spre exterior fiind neglijabile . Tuburile sunt introduse in orificiile care traverseaza peretii rezervorului , fixarea lor facandu-se cu ajutorul suportului inferior . Etansarea este asigurata cu garnituri siliconice speciale. Boilerul de acumulare este conectat la reteaua de alimentare cu apa rece (retea publica , hidrofor , vas de acumulare cu pompa sumersibila , etc) printr-un rezervor de alimentare cu flotor , ruptor de presiune sau controller solar si la reteaua de consumatori de apa calda menajera printr-un stut la partea inferioara a boilerului solar. Pe peretele lateral al vasului se poate monta un senzor de temperatura , intr-un racord filetat . Panoul Solar cu termosifon sau panoul solar nepresurizat , se bazează pe circulaţia naturală a apei între colector şi rezervor sau schimbatorul de caldura. Acest tip de panou solar se livreaza cu suportul de montaj standard . Cu suportul standard panoul solar se poate monta pe suprafete orizontale si (sau) suprafete inclinate . Pentru suprafete inclinate este necesara modificarea suportului sau montarea acestuia fara picioarele din spate si fara contravanturi. Exista posibilitatea montarii unei rezistente electrice (accesoriu), la partea inferioara ca protectie antiinghet si a unor regulatoare electronice dotate cu sonda de nivel si temperatura sau electrovalva comanda este asigurata , in functie de temperatura si nivelul apei din boiler , de controllerul solar electronic de comanda .


Specificatii tehnice:
1. In interior si in exterior , boilerul de apa este realizate din inox SUS304 2Bl, sudat cu arc de argon. Apa este pura si potabila
2. Izolarea termica a unui boiler solar este din spuma poliuretanica, cu grosimea de 55mm.
3. Inele de silicon pentru a va conecta si garniturile pentru ele .
4. Tuburile vidate sunt de putere medie , si pot asigura o exploatare indelungata (15 ani).
5. Tuburile de sticla vidata , sunt realizate din borax super tare si din sticla de siliciu.
6. Rata de absorbtie : = 93%, rata de radiatii termice: 6% (100'C)
7. Rezistenta-25mm grindina .
8. Temperatura din tubul vidat , atunci cand este expus la soare , apa atinge 100'C in 2.5 ore  .
9. Se recomanda a testa temperatura apei inainte de a utiliza, pentru a evita oparirea .


✅  Intretinerea unui panou solar nepresurizat :

Asa cum stiti deja , panoul solar nepresurizat (atmosferic) , in mod normal se incarca cu apa primavara devreme de prin luna martie si se goleste la intrarea in iarna , cam dupa a-II-a jumatate a lunii noiembrie . In zonele de campie din sudul tarii si prin banat , oamenii s-au obisnuit cu ele si nu le mai golesc . Golesc doar tevile de apa si bazinul panoului ramane cu apa peste iarna . Daca panoul nu este folosit , el isi prezerva temperatura interioara si nu intra in risc de inghet . Sunt panouri solare nepresurizate care nu au mai fost golite de 7-8 ani si nu au patit nimic in timpul iernii . Cu toate acestea , sunt persoane care tin neaparat sa le goleasca pentru a avea un bun confort mental . Modelele noastre de panouri sunt dotate , in partea de jos a bazinului (boiler) cu un stut de 1/2 cu un capac filetat din arama prin care se poate face drenarea apei din interiorul panoului , mai putin tuburile vidate , care nu necesita golire . Apa care ramane in tuburi se va evapora treptat in maxim 1-2 zile cu putin soare . Mai este necesar sa goleasca si tevile de apa , si apoi panoul solar poate sa intre la hibernare pana in luna martie . Atentia cea mai mare trebuie acordata atunci , in martie sau cand se face prima alimentare in fiecare an . Multa lume se grabeste , si alimenteaza cu apa in plina zi , si astfel reusesc sa sparga tuburile vidate care , daca au stat putin la soare , au si captat radiatia si s-au incins in interior . Apa rece care intra , baga tuburile in soc termic si explodeaza . Nu toate , dar primele in care intra apa rece , explodeaza . Asa ca prima alimentare din fiecare an trebuie facuta dimineata foarte devreme (cand soarele nu a rasarit inca) sau seara (dupa 1 ora de la apus) . Itretinerea unui panou solar nepresurizat se face cam o data la 4-5 ani . In principiu , ar trebui demontate tuburile si bazinul , coborate la sol si curatate dupa cum urmeaza : tuburile se curata la interior de depunerile de saruri (calcar spune romanul) cu o solutie detartranta (Nufar - detartrant clasic , costa cam 7-8 Lei o sticla de 1L) , dupa care se clatesc cu apa . Bazinul (boilerul) trebuie curatat DOAR cu jet de apa si/sau mecanic , fara a folosi nici un fel de substanta chimica . Recomandat este sa fie schimbate si garniturile siliconice din interiorul boilerului . Este posibil ca dupa atata timp sa fie coapte de la temperatura si sa nu mai etanseze bine pe tub si sa apara scurgeri (pierderi) de apa pe langa tuburile vidate . Daca tot ati demontat panoul , nu strica sa-i curatati si vasul flotor si mecanismul acestuia din interior . Nu ia mult timp si merita si el o intretinere .

Atentie ! Comentariile pot fi sau nu aprobate de administrator dupa o atenta verificare

Comment Form is loading comments...